Laadpaal EV (Electric Vehicle)

Steeds meer mensen kiezen om elektrisch te rijden. Met een eigen laadpaal/laadstation bij je huis of bedrijf kun je voordelig je auto opladen, zeker als je ook gebruik maakt van je eigen zonnepanelen.

Wat zijn laadpalen?

Met een laadpaal kunt je je elektrische auto sneller en veiliger opladen dan met een regulier stopcontact. Je doet dit door de auto aan te sluiten op een laadpaal met een laadkabel. De oplaadtijd is afhankelijk van het type paal en het type auto.

Er zijn meerdere types laadpalen. Bijvoorbeeld normale laadpalen, snellaadpalen en wallboxen. Normale laadpalen staan op een paal en kunnen overal geplaatst worden. Wallboxen worden aan de muur bevestigd. Normale laadpalen hebben een maximaal laadvermogen tot 22kWh. Dit laadt langzamer, maar hierdoor ben je goedkoper uit. Snellaadpalen hebben een vermogen vanaf 43 kWh.

Vereisten voor een laadpaal?

Als eerste moet je natuurlijk de laadpaal op eigen terrein plaatsen. Als je de laadpaal alleen voor particulier gebruik neemt, is geen vergunning nodig.

Je hoeft geen drie fase aansluiting te hebben om gebruik te maken van een laadpaal, maar het is wel aanbevolen. Met een drie fase aansluiting kun je sneller laden dan met een één fase aansluiting. Bij het installeren van de laadpaal wordt dan tegelijkertijd de meterkast verzwaard naar een drie fase meterkast. Naast de verzwaring wordt een extra afgezekerde groep aangelegd in de meterkast.

Laadpaal specialisten

Onze partner Bespaarpartner in Tuk (Steenwijk) levert laadpalen van de merken Alfen en Zappi. Afhankelijk van je wensen krijg je een passend advies.

Partners