Kozijnen

Isolerende kozijnen en deuren

Ook via deuren en kozijnen kan er warmte verloren gaan naar buiten. Hoe beter de isolatiewaarde van het kozijn of deur, hoe minder last je daarvan hebt.

Isolerende kozijnen en deuren houden de warmte binnen doordat er lucht of een isolatielaag in zit. Dit geeft een thermische onderbreking.

Bij kunststof kozijnen zitten luchtkamers tussen de binnen- en buitenkant.

Bij aluminium en massief hardhouten kozijnen zit er meestal een harde isolatielaag tussen die je niet ziet aan de buitenkant. 

Er zijn ook van nature goed isolerende houtsoorten waar kozijnen en deuren van worden gemaakt als vuren, lariks of accoya. 

Als je kozijnen of deuren toe zijn aan vervanging, is het goed om je te oriënteren naar de beste oplossing voor jou. Als je kozijnen gaat vervangen, kijk dan ook naar de mogelijkheden van triple glas (deze glasdikte past meestal niet in bestaande kozijnen, maar wel in nieuwe). 

Wat is milieuvriendelijk?

Er zit weinig verschil in de milieuvriendelijkheid van hout, kunststof of aluminium. In alle gevallen is het belangrijk dat je kiest voor kwalitatief goede deuren en kozijnen die een lange levensduur hebben. 

Bij kunststof en aluminium moet je er op letten dat het materiaal voor een deel van gerecyclede grondstoffen zijn gemaakt. 

Houten kozijnen zijn altijd een milieuvriendelijke keuze zolang je kiest voor hout uit een duurzaam beheerd bos (FCS of PEFC) Zelf als je het onderhoud (verven) meerekent, is hout een duurzame keuze. 

Subsidiemogelijkheden

Kijk voor subsidiemogelijkheden hier

Kunststof specialisten:

Onze partner Brouwer4U uit Tuk levert kunststof kozijnen  op basis van Schüco profielen van Nederlandse makelij, Select Windows. Zij geven 15 jaar garantie op de kunststof kozijnen, (kleur/structuur).

Hout specialisten:

Voor kwaliteitskozijnen van hout kun je terecht bij Verbeek aannemers en timmerfabriek in Steenwijkerwold. Zij maken in hun eigen timmerfabriek in Steenwijkerwold houten deuren ramen en kozijnen. Zij hebben ruime ervaring met reguliere deuren en ramen, schuifpuien, draaikiepramen en taatsramen. Er wordt gewerkt met verschillende houtsoorten