Steenergie

Steenergie is een coöperatie van Steenwijkerlanders voor Steenwijkerlanders. Omdat ook in Steenwijkerland de verplichting is een bijdrage te leveren het opwekken van energie.

100% lokaal eigendom

Steenergie wil een spoortrekker zijn in de transitie naar een energieneutrale gemeenschap Steenwijkerland voor en door Steenwijkerlanders. Een lokale investering met een lokaal rendement. Steenergie heeft een duidelijk plan om ook de opbrengsten uit de energieprojecten aan de gemeenschap te besteden.

bijvoorbeeld via een duurzaamheidsfonds maar ook per project via een omgevingsfonds en de revenuen die we lokaal willen laten laden door inzet daar waar de inwoners en omwonenden behoeft aan hebben. Ook kan ieder individu profiteren van opbrengsten door financiële participatie. Zo wordt Steenergie van en voor iedereen. 

Ondersteuning bij realisatie

Steenergie biedt ondersteuning van burgers en ondernemers bij de realisatie van lokale duurzame energie opwek. Ze houden (inter)nationale commerciële ontwikkelaars buiten de deur en gaan voor 100% lokaal eigendom.

  • Projectleiding
  • (Omgevings)communicatie
  • Koppeling burger/ondernemer & gemeente
  • Kennisplatform

 

Steenergie

Contact

Steenergie

Oevers 15
8331 VC Steenwijk
0521-202014


Oplossingen